BUTIKEN

Butiken OM-TANKE


Sortimentet utökas successivt. Här listas något av vad vi har:

 

BAS och MODE till SMÅ

Minimundus, Solius, Mollio, Living Crafts och Ruskovilla är några svenska, tyska och finska märken med basplagg i ekologisk bomull, ull och silke.

En klar favorit är Imps&Elfs som designar utsökta detaljer och använder kammad ekologisk bomull, len som silke. Plagg att ärvas av syskon och kusiner. Även till tonåringar, upp till stl 164.

Amerikanska Kate Quinn har en speceill färgskala och tidlösa plagg för generationer. Body i omlott ska vi alltid ha inne och sovpåsar som underlättar blöjbyten nattetid.

Green Cotton gör plagg som barnen gillar med tryck och glada färger. Dansk design i schysst kvalité, stl 50-128.

Bamboo Baby gör kollektioner i ekologisk bambuviskos. Mjukt som silke och vissa plagg är designade så hjärtat smälter.

Ei Sikke Lej och Katvig använder klara färger och rena former.

Bärselen Beco Butterfly klarar barn från nyfödda till 25 kg. Kom och prova i butiken! Surfa så kan du läsa om fördelarna som gör denna variant av bärsele till många föräldrars favorit.

 

MODE till STORA

Spirit of Maya designas av Susanne M. Johanson i Borås. Bekväma lyxförpackningar. Plagg i bl.a. svenskvävd plysch. All bomull i butiken är ekologisk, en del även färgväxande. Festligt till fin middag, skönt till yoga och annan träning, lyxiga hemmaplagg. Fantastisk kvalitet och form.

People Tree håller Fair Trade-flaggan högt. Vi väljer noga ut vad vi tar in från kollektionerna. Till basen hör bland annat underkläder, nattlinnen, klänningar och linnen.

Till kollegan som just fått barn kanske Decents coola pappa-barn T-shirts i silkeslen viskos eller ekologisk bomull passar bra? Välj mellan Proud-Loud och Mad-Bad- Tad.

Ethos Paris har kommit till butiken tack vare att ägaren till nätbutiken pemberley.se flyttat till Skåne och placerat en del av sitt lager hos Om-tanke i ett roligt samarbete. Här hittar ni bland annat hållbara plagg som är snygga på jobbet.

HempAge tillverkar plagg av hampa. Vi väljer några klassiska modeller och den klockade kjolen har bestälts om i flera omgångar.

Living Crafts står för basplagg i ekologisk bomull och ekologisk merinoull/silke både till dam och herr.

 

PRESENTER och MÅ-BRA till STORA och SMÅ

Från Pukka Herbs kommer produkter med ekologiska örter från Indien och Sri Lanka. Pukka är ett Hinduistiskt ord och betyder ”autentisk”, ”genuin” eller mer vardagligt ”toppkvalitet”. Företagets grundtanke att erbjuda de bästa Ayurovediska produkterna tillverkade av ekologiska örter. Teerna är omtyckta som present och jag dricker Pleasure för att kombinationen kakao, lakrits och nånting mer är så gott!

Lite extra roligt är det med leverantörerna som man träffat. Sjölunda gård ägs av tjejer jag gärna samarbetar med. Ekorrens ekologiska smågodis och geléhjärtan är två favoriter i butiken.

Renée Voltaires kockshow såg jag på Grand hotell och blev inspirerad att tillaga ”raw food”  och ”gucka”. Butiken säljer bra av Voltaires fiberlakrits, hampachoklad och hallonremmar.

Choklad kommer från flera olika leverantörer, bland annat Green&Black’s.

Lisen Organics började i liten skala. Skönhetsprodukterna kokades till en början hemma i köket. Ringblomsolja och saltskrubb har sina stamkunder.

Estelle & Thild, ekologisk hudvård till baby och barn. Visste du att nyfödda tar upp mer än 60% av vad som smörjs in i deras hud och detta går vidare in i kroppen? Då barnen "äter" med huden är det självklart viktigt vad de får på sig. Även vuxna "äter" med huden, men inte lika mycket.

Solio universal charger, universalladdaren som laddar bland annat mobilen, MP3-spelaren och kameran med solenergi tillhör också favoriterna. Först i Lund var vi med att sälja laddaren som kan dingla på ryggsäcken i vildmarken. Solion spar laddningen upp till ett år, klar att plugga in närhelst din elpryl behöver extra energi. Soldrivna propellrar att bygga ihop med lego, soldrivna miniracers, solcellslampa finns också i butiken. Och mer kommer. Solen är ju jordens motor!

Vår leverantör ekokul förser oss bland annat med den komposterbara byggleksaken Happy Mais och den kramgoa jordgloben Hugg-a-planet, en prisbelönt klassiker från 80-talet. Nallar och gosiga hundar och elefanter finns också.

Natures Purest jobbar med ekologiskt odlad, färgväxande bomull i sin kollektion av babyutstyrsel, gåvor och leksaker. Fint för en nyfödd baby.

Vi har valt att ta in varor från företaget Kreativ insikt. Halsband och nyckelringar hjälper oss att påminna om vad som är viktigt.

Tajala designar och väljer närproducerat och miljövänliga alternativ  till sina brickor, grytunderlägg och huvudbonader.   

Watabaran grundades av en ung Växsjöbo som reste till Nepal. Där fanns sopor i floden och många arbetslösa. Pappersåtervinning blev grunden för företaget som idag leverererar bland annat block och julkort.

Böcker är ett effektivt sätt att förmedla tankar på. Om-tankes bokhylla växer inte men antalet boktitlar gör det! En pocketbok som gå-bortpresent?

Med skivor från Putumayo World Music reser du klimatsmart jorden runt. Putumayo startades 1993 med målet att introducera människor till världens alla kulturer. Putumayo World Music har donerat mer än 1 miljon dollar till olika ideella hjälporganisationer som arbetar lokalt i de områden som musiken kommer ifrån. Putumayo arbetar bland annat med följande organisationer: Terre des Hommes, Amnesty International, Make-A-Wish Foundation, Oxfam och Coffee Kids. Läs mer på deras hemsida!

Till det mest  ekologiska hör menskopparna. Lunette, MoonCup, LadyCup är modellerna som finns att köpa i butken. Du kan klara dig med en enda under 10 års tid!. Så smart. Och smidigt på badutflykten, fjällturen och inte minst till vardags, dag och natt. Sortimentet varierar och påverkas av kundernas behov och frågor. Ibland kan du hitta bland annat handdukar av ekologisk bomull, väskor, pennor och skålar av bambu.